Stoofgerechten     Via Cannella woonwinkel Cuijk
VIA CANNELLA WOONWINKEL CUIJK
info@viacannella.nl

 

 

 

  

 

 

GERECHT 1

Marokkaanse kip uit de slowcooker voor acht personen

Ingrediënten:

·     2 eetlepels olijfolie

·     8 kipfilets, in stukjes van 2,5 cm

·     1 aubergine, in stukjes van 2,5 cm

·     2 grote uien, dun gesneden

·     4 grote wortels, dunne plakjes

·     60 gr rozijnen of gedroogde cranberry's

·     65 gr gehakte gedroogde abrikozen

·     500 ml kippenbouillon

·     2 eetlepels tomatenpuree

·     2 eetlepels citroensap

·     2 eetlepels bloem

·     2 theelepels uitgeperste knoflook

·     1 1/2 theelepel gemalen komijn

·     1 1/2 theelepel gemalen gember

·     1 theelepel kaneel

·     3/4 theelepel gemalen zwarte peper

·     zout naar smaak

·     250 ml water

·     175 gr couscous


Bereidingswijze

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 5 uren

1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kipstukjes en de aubergine in de hete olie; roerbak tot de kip aan alle kanten bruin is, maar nog niet gaar. Haal de pan van het vuur.

2. Doe de kip en de aubergine in de slowcooker. Leg de uien, wortels, cranberry's en abrikozen eroverheen.

3. Mix de kippenbouillon, tomatenpuree, citroensap, bloem, knoflook, komijn, gember, kaneel en zwarte peper in een kom. Schenk dit mengsel over de kip en groenten in de slowcooker.

4. Laat 5 uur koken op de hoogste stand, of 8 uur op de laagste stand.

5. Breng het water aan de kook in een steelpan. Roer de couscous erdoorheen en haal de pan van het vuur. Dek af en laat 5 minuten staan, tot al het water is opgenomen. Roer door met een vork.

Succes

A Martens

 

 

GERECHT 2

Marokkanse pompoenschotel voor 6 personen

 

Ingredienten

1 kleine flespompoen, geschild, pitten verwijderd, vruchtvlees in blokjes.

1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes

1 kleine rode paprika, zaadjes verwijderd, in stukjes

1 grote ui, grof  gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

400 gramtomaatblokjes uit blik

400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt

1 tl gemalen komijn

1 tl gemalen koriander (ketoembar) 

1 tl kaneel

1 tl harissa

1,2 dl groentebouillon

2 el versgehakte koriander

 

Bereidingswijze

 

Zorg ervoor dat de groenten in stukjes van vergelijkbare grootte zijngesneden. doe alle ingredienten, behalve de koriander, in de slowcooker. Zet de cooker op stand laag; stel de timer in op 7-8 uur. Roer vlak voor het opdeinen de koriander door de tajine. 

smakelijk eten, 

bron: 500 slowcooker gerechten