Stoofgerechten     Via Cannella woonwinkel Cuijk
VIA CANNELLA WOONWINKEL CUIJK
info@viacannella.nl

 

 

 

ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN

 

Laat uw kookgerei altijd een paar minuten afkoelen alvorens deze af te wassen.

Dompel een hete pan nooit onder in koud water. Een thermische schok kan het gevolg zijn en het email beschadigen.

Wasvoorschriften voor uw geëmailleerde gietijzeren producten:

1) Was uw pan met warm water en een klein beetje afwasmiddel.

2) Mochten etensresten vast blijven plakken, vul uw pan dan met warm water en laat deze 15 tot 20 minuten weken, om de resten gemakkelijk te verwijderen. U kunt ook met het reinigingsmiddel van Le Creuset "pots & pans uw pannen veilig schoonmaken.

3) Gebruik uitsluitend zachte kunststoffen of natuurlijke sponzen en vooral geen schuursponzen.

4) Gebruik geen schurende (metalen) sponzen of borstels en vermijd schurende schoonmaakmiddelen. Deze zouden het email kunnen beschadigen.

5) Spoel uw pan goed na en droog deze zeer zorgvuldig af.

6) Zorg dat de pan goed droog is voordat deze wordt weggezet. 

7) Alle geëmailleerde gietijzeren producten van Le Creuset® zijn vaatwasserbestendig (met uitzondering van de producten met houten handvatten). Veelvuldig gebruik van de vaatwasser de glans van het email echter beïnvloeden en deze dof maken. Wacht in ieder totdat het wasprogramma klaar is voordat u de vaatwasser opent. Bij een afgebroken wasprogramma blijft er vocht in de lucht en kan op termijn corrosie ontstaan.

Uw gietijzeren pannen door de jaren heen.

Bij pannen met een zwart geëmailleerde binnenkant kan na verloop van tijd op het oppervlak een laagje ontstaan. Probeer dit vooral niet te verwijderen. Deze laag draagt bij tot het behalen van betere kookresultaten.

Met de tijd kunnen er roestplekjes op de randen van uw product ontstaan. Vet in dat geval de plekjes in met plantaardige olie.

Het kan gebeuren dat de knoppen of handvatten een beetje los komen te zitten. Controleer deze daarom regelmatig en draai, indien nodig, de schroeven vast.

Tot slot: al is het geëmailleerde gietijzer van Le Creuset® zeer sterk en zal het u vele jaren bijstaan bij het realiseren van culinaire hoogstandjes, het kan gebeuren dat uw kookgerei kapot gaat of dat het email door een harde val of een schok loslaat.