Stoofgerechten     Via Cannella woonwinkel Cuijk
VIA CANNELLA WOONWINKEL CUIJK
info@viacannella.nl

 

 

 

 

 

 

 

 PROEVERIJ TIJDENS DE KOOPZONDAG CUIJK SPECTACULAIR 20 OKTOBER 2013

 

Via Cannella woonwinkel organiseerde samen met chefkok Nans Lange een proeverij. Deze proeverij werd georganiseerd vanwege het feit dat Via Cannella de internationale etalageprijs had gewonnen van het gerenommeerde Franse bedrijf "Le Creuset". 

Op verzoek van de vele bezoekers plaatsen we deze recepten opwww.stoofgerechten.nl. Veel plezier gewenst en als u eventueel zelf een eigen recept hebt, kunt u ook meedoen aan onze stoofwedstrijd. Uw recept kunt u mailen naar info@viacannella.nl. U heeft een kans hiermee een heel leuke prijs te winnen.

pastinaaksoep      
ingrediënten     bereidingswijze
pastinaak 1,25 kg maak ui schoon en snipper niet te fijn
ui 0,125 kg fruit in olie
spek 0,1 kg maak pastinaak schoon en snij klein
kippenbouillon 2 ltr voeg aan ui toe
kookroom 0,4 ltr voeg kippenbouillon toe en laat gaar koken
paprika /driekleuren 0,33 zk pureer met staafmixer en voeg room toe
olie 0,02 kg snij spek in kleine blokjes en bak met
boter 0,01 kg beetje boter uit
peper en zout     snij van alle 3 de paprika's een derde af
      en snij deze in kleine blokjes
      voeg paprika met spek toe aan de soep
      breng op smaak met peper en zout
       
rundercurry met abrikozen    
ingrediënten     bereidingswijze
rundvlees 1 kg rundvlees in kleine in stukken snijden
ui 0,6 kg bakken in olie
citroen 1 st uien grof snijden en meebakken
gember 0,03 kg kerriepoeder meebakken en direct afblussen met bouillon
kerrie 0,02 kg citroen raspen en uitpersen
knoflook 0,015 kg gember fijn snijden
spaanse peper 1 st peper evt ontdoen van zaadjes en fijn hakken
kokosmelk 0,4 ltr citroen, gember, knoflook, peper, kokosmelk en ketjap toevoegen
runderbouillon 0,3 ltr 2 tot 3 uur stoven en af en toe roeren
ketjap 0,04 ltr abrikozen in 2 of 3 stukken snijden
(gedroogd) 0,3 kg 15 min voordat gerecht klaar is abrikozen toevoegen
olie 0,02 kg op smaak brengen met peper en zout
peper en zout     evt iets bijbinden met maizena